Pravilnik o uporabi piškotkov na spletni strani

Ob vsakem obisku spletne strani https://overall.si/ se na spletnem strežniku ponudnika gostovanja avtomatsko shranjuje dnevniške datoteke spletnega strežnika. Na spletnem strežniku, kjer gostuje spletna stran https://overall.si/ se beležijo podatki o obisku spletnih strani, in sicer IP naslov obiskovalcev, verzija brskalnika, datum in ura ter podatek o ponovni povezavi. 

Podjetje OVERALL Trgovsko podjetje, d.o.o. (v nadaljevanju – podjetje in / ali OVERALL d.o.o.) tako zbranih podatkov ne obdeluje posebej in jih ne povezuje z drugimi podatki. Pogodbeni obdelovalec (ponudnik gostovanja spletnega strežnika) osebne podatke obdeluje samo za namen zagotavljanja storitve vzdrževanja spletnega mesta na naslovu https://overall.si/.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke z besedilom, ki jih na vaš računalnik ali mobilno napravo shranijo spletišča, ki jih obiskujete. Naloge piškotkov so različne. Piškotki pomagajo spletišču, da si zapomni vaše nastavitve, npr. jezik, velikost črk in druge nastavitve, ki ste jih na svojem računalniku določili za ogled, tako da vam jih ob vnovičnem obisku ni treba vedno znova nastaviti. Na ta način si spletišča lahko zapomnijo vaše preference, informacijo ali zgolj dejstvo, kot na primer, da ste v spletišče že prijavljeni.

Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletne strani (npr. piškotek o prijavi, piškotek o vaši nakupovalni košarici), nekateri so namenjeni izboljšanju uporabniške izkušnje (npr. shranjevanje uporabnikovih preferenc), nekateri pa se uporabljajo tudi za spremljanje obiska na spletišču, kar njegovemu upravitelju pomaga pri stalnem izboljševanju spletne strani in uporabnikove izkušnje z njo. Nekateri piškotki omogočajo sledenje uporabnikom tudi čez več spletnih mest. 

Upravljanje s piškotki

Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke. Delovanje spletnega brskalnika lahko spremenite v nastavitvah, tako da računalnik piškotke zavrne ali da prejmete opozorilo, preden se piškotek shrani. Namestitev piškotkov lahko v brskalniku tudi popolnoma preprečite za vse obiskane spletne strani. Piškotke, ki so že shranjeni na vašem računalniku, lahko izbrišete. Vendar to lahko omeji zmožnost vaše komunikacije s spletnim mestom https://overall.si/.

V tem primeru spletno mesto https://overall.si/ v vašem brskalniku ne bo naložilo nobenega trajnega piškotka razen lastnih piškotkov, s katerimi analiziramo obiskanost spletnega mesta. S tem pa vam ne bomo mogli zagotoviti, da boste lahko spletno mesto uporabljali v celoti. Tudi če piškotke sprejmete, jih lahko pozneje še vedno izbrišete z orodji vašega brskalnika.

Piškotki nam omogočajo, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta https://overall.si/, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo. 

Konkretni primeri uporabe piškotkov na spletni strani https://overall.si/:

  • za prepoznavanje vaše naprave (računalnik, tablica, mobilni telefon), ki omogoča prilagajanje prikaza vsebine vaši napravi,
  • za spremljanje obiska, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in izboljšavo spletne strani.

Katere piškotke uporabljamo?

 

‘_ga’, ‘_gid’

Pomembna sta za posodobitev orodja Google Analytics. Se uporabljata za razlikovanje obiskovalcev z dodelitvijo naključno ustvarjene številke kot identifikator stranke. Vključena sta v vsako zahtevo podstrani na spletnem mestu in se uporabljata za izračun podatkov o obiskovalcih in sejah za poročila o analitiki spletnih mest. Razlikujeta se po tem, da piškotek _ga je aktiven 2 leti, piškotek _gid je pa 24 ur.

 

‘OTZ’

Bistveni piškotek, ki ga uporablja orodje Google Analytics in ponuja zbirno analizo obiskovalcev spletnega mesta.

 

‘1_P JAR’

Bistveni piškotek, ki ga uporablja orodje Google Analytics za zbiranje statističnih podatkov o spletnih mestih in sledenje stopnjam konverzije.

 

‘__Secure-3PSIDCC’, ‘__Secure-3PSID’

Uporabljata se za namen ustvarjanja profila interesov obiskovalcev spletnega mesta, da se prikaže ustrezno in prilagojeno Googlovo oglaševanje.

 

‘SID’, ‘HSID’

Uporabljata se iz varnostnih razlogov za shranjevanje digitalno podpisanih in šifriranih zapisov ID-ja uporabniškega računa Google in najnovejšega časa prijave, ki Googlu omogoča preverjanje pristnosti uporabnikov, preprečevanje goljufivih prijavnih poverilnic in zaščito uporabniških podatkov pred nepooblaščenimi stranmi. To lahko uporabite tudi za ciljanje za prikaz ustrezne in prilagojene vsebine oglasov.

 

‘SIDCC’, ‘SSID’

Uporabljata se za shranjevanje informacij o tem, kako uporabljate spletno mesto, in kakršno koli oglaševanje, ki ste ga morda videli pred obiskom tega spletnega mesta, poleg tega pa se uporablja za prilagajanje oglaševanja v Googlovih izdelkih, tako da si zapomni najnovejša iskanja, prejšnje interakcije z oglasi oglaševalca ali rezultati iskanja in vaši obiski spletnega mesta oglaševalcev.

 

‘__Secure-3PAPISID’, ‘ANID’, ‘SAPISID’, ‘APISID’

Uporabljajo se za namen ustvarjanja profila interesov obiskovalcev spletnega mesta, da se prikaže ustrezno in prilagojeno Googlovo oglaševanje.

 

‘CONSENT’

Uporablja se za shranjevanje nastavitev oglaševanja v Googlovem omrežju za uporabo v ciljanem oglaševanju

 

‘SEARCH_SAMESITE’

Uporablja se za preprečevanje brskalnika, da pošlje ta piškotek skupaj z zahtevami med spletnimi mesti.

 

‘NID’

Uporablja se za namene za prikazovanje Googlovih oglasov v Googlovih storitvah za odjavljene uporabnike.

 

S piškotki ni mogoče izvajati programov ali okužiti računalnika z virusi. Uporaba teh nam ne omogoča nikakršnega dostopa do vaše naprave ali osebnih podatkov.

Podjetje OVERALL d.o.o. se zavezuje, da bo po svojih najboljših možnih močeh varovalo podatke in zasebnost obiskovalcev spletne strani. Da bi preprečili nepooblaščen dostop do pridobljenih podatkov ali njihovo razkritje, ohranili nedotakljivost osebnih podatkov in zagotovili njihovo ustrezno uporabo, uporabljamo ustrezne tehnične in organizacijske postopke za zavarovanje podatkov, ki jih zbiramo. 

Če imate kakršnakoli vprašanja v zvezi s pogoji uporabe piškotkov na spletnem mestu https://overall.si/ nam lahko pišete na spodaj navedena kontakta:

Overall d.o.o.
Ulica jožeta Jame 12, 1210 Ljubljana-Šentvid
ali na e-mail:
info@overall.si